Corona

Verlenging van de Wet om aan personen die wettig niet bevoegd zijn toe te laten verpleegkundige activiteiten uit te oefenen

Wet om aan personen die wettig niet bevoegd zijn toe te laten verpleegkundige activiteiten uit te oefenen, in het kader van de coronavirus-COVID-19-epidemie

Evaluatie en verdere uitvoering van het Vlaamse coronabeleid in het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: (residentiële) ouderenzorg

Ontstressen: nu doen, het is nodig voor je immuniteit

Beste zorgkundigen,

Als verpleegkundige die hulpverlener is geworden, is mijn hart nu helemaal bij jou.
Ik besef dat iedereen enorm onder druk staat, mede door de angst zichzelf en haar/zijn gezin te besmetten...

Deze stress is slecht voor de immuniteit. Dat 'ontstressen' het verschil uitmaakt tussen een immuunsysteem dat optimaal werkt of beperkt is, hoef ik jou niet te vertellen.
Om iedereen in de zorg te ondersteunen, leren we je in 2 korte video's (minder dan 5 minuten) hoe je kan ontstressen. Je hebt geen voorkennis nodig, het is heel eenvoudig en supersnel. Het enige is: je moet het wel doen.

Jij als zorgverlener kan op www.ontstressenindezorg.nu een werkblad met uitleg downloaden zodat je al doende de resultaten kan ervaren.
Ik hoop dat je 'Het ABC van ontstressen' zelf leert, doet en doorgeeft aan je collega's en in het ziekenhuis. Regelmatig gebruik (het duurt slechts enkele minuten) zorgt ervoor dat je in prima conditie blijft!

A4 Poster

Ontstressen in de zorg

COVID-19 Communicatieleidraad voor zorgverleners naar patiënten en naasten

Deze leidraad is een hulpmiddel ontwikkeld om hulpverleners bij te staan in hun soms moeilijke communicatie met patiënten en hun naasten tijdens de COVID-19 crisis.

De leidraad werd ontwikkeld door het Center to Advance Palliative Care (CAPC, New York, VS).

Coaching

Onze verpleegkundigen staan in deze Corona-crisis in de frontline. Dit heeft een impact hebben op de mentale weerbaarheid. Ze verdienen zeker op lange termijn alle mogelijke ondersteuning.
Samen met een aantal zeer ervaren coaches werd een VZW Coaching for heroes opgericht.
Men wil ervaring ten dienste stellen van de zorgsector door GRATIS zorgverleners ONLINE te coachen op hun mentale, fysieke en emotionele veerkracht en dit 7 op 7.
Men wil tevens de drempel voor de zorgverleners zo laag mogelijk houden. Daarom kunnen zorgverleners on-line een slot boeken via Coaching for Heroes

Er is ook nog een filmpje die Veerle Dobbelaere, één van de coaches, heeft ingesproken en verspreid op sociale media.

Meer info:

Veerkracht voor zorgverleners

De crisis stelt jullie allen op de proef; velen tasten diep in hun reserves. Niet één week, niet twee weken, maar veel langer.
Omdat we samen een zorgmarathon lopen is het belangrijk voldoende veerkrachtig te blijven.
Nu, maar ook wanneer de meest acute fase van de crisis zal geweken zijn. Lees verder...

De Zorgsamen

Vlaamse Operatieverpleegkundigen - Slameuterstraat 4, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, België
- e-mail vvov.scalpel@skynet.be